vill flytta in NU!!!!

Torsdag: minigolf... blev det ju aldrig =( , var himlans kyligt där.. - dumt
men mat blev det (min andra lunch, det finns tydligen dom som tycker att jag äter väldigt mycket.....hm..) Lisa och jag åt på Strykjärnet iaf!! gott gott! sen var det time o jobba lite på DG. Satt i bil-incheckningen (som vanligt väl) - Jäkla Bookit! Skräpsystem det där, ibland... var iaf tvungen att starta om datorn, och det tog ju bara en timme (kul), sen gick det såå segt.. bilkön blev inte mindre precis.. innan det, funkade ingen kur (nästan) så jag fick byta 2 gånger innan jag kunde öppna incheckningen..., suck, trodde att jag skulle sitta helt själv oxå på Oskarshamn men sen kom 2 till, tur för dom det!

aja sen hämtade Lisa mig!! Vi åkte hem till Bent!! sen blev det mat igen!! på Max! eller mer galgberget blev det ju, finns ju bara 2 alternativ, vart man ska äta sin maxburgare! (inne på Max är inte det andra alternativet..) Dimmigt var det iaf, men jag såg tydligen en snöskoter.....!? (Lisa o Bent kan inte säga emot!)

Lisa åkte hem, jag följde med Bent!

Lisas förslag/fråga- om Sofie kan bo med oss oxå i lägenheten!!? Angelicas svar: Självklart!! Fan va skojsigt!! Det kommer bli hur kul som helst!!! längtar oxå sååå mycket!! fast man kan ju inte säga att man vill att det ska vara november Nu.. nooo, sommaren vill man aldriga hoppa över, never! men oktober däremot, ta bort oktober väl!!

Ledig idag förresten!! härligt härligt!! men vad jag ska göra idag, vet jag inte alls.. rätt skönt att inte ha nå planer ändå..!

det gör såå ont

Gick inte så jättebra för mig i söndags.. skulle börja jobba kl: 06.30.. (hade väl hunnit sova 3 timmar el så..) Jag vaknade iaf kl: 06.15.. - lite bråttom då kanske.. yees. kom en halvtimme för sent - bra där...

Idag lyckades jag med något.. som inte var så värst bra: Jag skulle cykla till jobbet, skulle börja igen kl. 15, när jag skulle cykla ner för den där backen vid gammla fängelset/vandrarhemmet, gick det fort, alldeles för fort, så jag cyklade omkull, eller, jag cyklade in i nån slags stor buske, lyckades svänga lite, ramlade på vägkanten och fick halva cykeln över mig... gjorde väldigt ont i ena benet, foten, armarna... styret blev helt vridet och jag lyckades inte vrida tillbaka det.. så jag fick haltandes släpa cykeln till jobbet, (tur att det inte var så långt kvar då..) ett tag kändes det som ena benet var av och jag kunde inte alls stödja på det.. värsta största brännskrubbsåret har jag på underarmen.. svider ännu.. aj aj aj.....
Hur kan det fortfarande göra så ont.. jäklarns jäklarns..

Ska jag då lyckas jobba på Ica Maxi i delikatessen imorgon?? (hade ju varit betydligt bättre med ett kassa-pass) men men , får se hur det går.. börjar där kl 08 imorgon... cykla kan jag ju inte iaf..


klänning & skor

Bent & Jag åt god mat på "Strykjärnet"!! satt ute, soligt o härligt!
sen såg vi film!! 

sov verkligen bort hela fredagen.. nästan iaf.. hade ju tänk åka ut till min Lisa, men vad gör en Angelica? ..somnar om kanske.. 
hann iaf gå på stan lite hade tänkt spana på en klänning som jag kan ha på Marlens bröllop!! (hade inte riktigt räknat med att hitta en direkt) Gick in på "Vila" provade första klänningen jag såg ungefär, perfekt, köpte den! (lika bra!)
sen var jag inne på "Din sko", där var jag tvungen att köpa "sålänge-skor", vita "hoppa-i-skor" blev det!
bikade hem, jäklarns härligt väder var det!! Satt o solade en liten stund på verandan- underbart härligt!!

Gaston ikväll då!! =)  =)  vad händer innan det..? Lisa.. do yo know hur det blir... eller.. hur vi tar oss ut till en Sandra, som fyller år!!....o så.. eller så..?  (Hoppas jag får besök av en Lisa idag på jobbet!!)
(ska jobba på DG kl 06.30 imorgon) aja sova kan jag gör sen, ska bara jobba morgonpasset..men men..äh 

ska iväg o jobba snart.. Ica Maxi
Just det.. måste köpa mors dag-present till mamms! Pannin ringde igår o sa att mamms ville ha en "fleezpläd" (min egna stavning), som hon iaf sett just på Ica Maxi - que bien que bien! 

jobbigt mycket jobb

idag: jobbat första passet nu.. ska tillbaka kl: 15 ..  ja herre gud..
Jag har verkligen jobbat dygnet runt i en hel vecka i streck.. det jag har hunnit med annars förutom jobba jobba jobba, är: äta..., sova lite.. thats it.  (känner mig lite... levande död sådär..)
så.., kanske dags att få tillbaka mitt sociala liv lite nu! tycker jag vore skojsans!

i morgonbitti ska min Lisa & jag på en fin morgonpromenad!!! =)  (efter jag slutat jobba - 07.30)
vandring vandring..!!

på torsdagkväll ska Bent & jag äta god mat på Strykjärnet!!! =)

i lördags jobbade jag (först på DG 05.45 - 07.30) men sen i "maxiköket" på ICA Maxi!! delade ut gratis smakprov, det var jättekul! men samtidigt stressigt, det tog ju slut rätt fort, bara att göra mer mer mer..) jag stog där o kokade färskpotatis, blandade ihop en sås på gräddfil honung och citron, till det lite blandad sallad, rostade solroskärnor och riven ost - riktigt gott var det! (åt nästan upp allt själv, nej, men jag älskar verkligen färskpotatis!!) "passar perfekt till grillat kött"!! sa jag till alla iaf! (inte för att jag har provat själv...men det kan jag tänka mig att det gör ändå!!) tips: Try it!! - mumsans!

jobb, work, trabajo...

Jobb och motion - Hur mycket som helst!!
Ska tjäna så mycket pengar nu, hade jag tänkt!! Lisa och jag måste ju ha råd med möbler o sånt sen.. ok inte bara det då.. men bl.a. ......!

Onsdag: 08.30 - jag cyklade till bredgatan 4 - skulle prata med den där Jan om ICA Maxi, och så skulle jag läggas in i datorn/systemet, fylla i massa personuppgifter o sånt.. men iaf, när jag var där så ringde en från ICA Maxi, sa att dom behövde en som kunde jobba i delikatessdisken (jag hade råkt nämna att jag även jobbat i delikatessen när jag jobbade på Hemköp..) Han kollade direkt på mig o frågade om jag skulle kunna börja jobba med en gång, jag sa jo, det kan jag ju, men jag skulle även jobba på DG (terminalen), men jag cyklade iaf direkt ut till MAXI, gick till delikatessen, fick kläder (såå fiiina.. sjömanskläder ungefär med mössa o allt.....) sen var det bara o börja jobba, funkar ju likadant som det gjorde på Hemköp så det gick ju bra.. cyklade sen till DG.., tänkte att det hade varit bra att hinna med lunch.. åt där! började jobba kl 12.30 - 17.30, upp för backen med cykeln, cyklade tillbaka till ICA Maxi, jobbade från 18.00 - 20.15, cyklade hem.. (liiiite trött!!)

idag: jobb på ICA Maxi, 09 - 19, imorgon: samma tid, lördag: 05.45 DG, sen 09 - 16 på Maxi (maxiköket!), söndag: DG hela dagen.. 
men men.. jag behöver ju verkligen pengar!!
 

"Livet leker"

Allting (nästan) är bara helt otroligt härligt underbart bra!!!!!
En dröm har slagit in
(en av de största drömmarna faktiskt!!!!)
Lisa ringde till mig i måndags när jag var påväg hem från jobbet, sa att dom hade ringt från Gotlandshem och att vi skulle få komma och kolla på en lägenhet!!!! (en 4:a!!)
Angelica: "Va! fan va härligt!!!  vilken plats kom du på???? Vilken plats kom du på?? (jag frågade 2 gånger eftersom Lisa lät jättemycket superglad!!)
Lisa: Vi får lägenheten om vi säger ja!!!
Angelica: (tvungen att stanna med cykeln och bara stå..) - "VA!!??"  Lisa........., vad sa du nu....????
Lisa upprepar.
Angelica: ....hmv........ eehm......................
Lisa: Angelica, är du kvar??

Jag fick verkligen en chock!!
men så är det, Lisa & Angelica flyttar alltså in på Volontärsgatan  första november!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kan man vara gladare??  - en helt nybyggd lägenhet!!! en 4:a!!!! är det sant liksom??!!!!!!
Kan det bli bättre??

Dagen efter (igår) ringer en Jan? säger att han fått mitt namn och nummer av en Naemi (mammas gammla jobbarkompis!) och frågar om jag skulle vilja jobba i kassan på ICA Maxi!!!!!!!!? klart som fan att jag vill!!! (sa jag väl inte riktigt så) han frågade: "Du har jobbat på Hemköp innan va?" - yeees!! han frågade oxå om jag hade nåt jobb nu då, jag sa att jag jobbar på hamnterminalen men att det nog bara kommer va deltid i sommar, att jag skulle kunna hoppa in nåt i kassan då ibland, o så..
och så undrade han om jag kunde stå o va sån där som delar ut ätbara grejer gratis (Lisa vet vad det heter), med Maxiköket, på lördag, (han hade fått höra av Naemi att jag var så glad och trevlig..!!) klart jag kan göra det!

Kan det bli bättre som sagt?? Vad underbart bra det hade varit om jag skulle få jobba på ICA Maxi i höst, blir det ganska så nära till jobbet då isåfall, sen när Lisa och jag bor i vår fina 4:a!!! Hade varit perfekt!!


mina spansktalande vänner!

Helt slut.. Har gått en himlans massa mycket idag.. känns det som..
Träffade Samanta & Magarita på Stora torget kl 12, vi hade tänkt äta lunch på Isolabella, men det var stängt, (öppnade 17) så då vandrade vi till Bakfickan istället, åt fisk - gott! sen vandrade vi ner till bibblan, satt o pratade lite där (på spanska hela tiden såklart!!) sen gick vi guidningsrundan, guidade lite för varandra, diskuterade lite vad som är bra att ha med på de olika stoppen o så.. sen när vi kom tillbaka till stora torget, fikade vi... vad heter det som ligger brevid Nunnan...? aja -där! sen cyklade jag hem.. då var kl 16.30 (tog hela dagen alltså, tur att det varit så fint väder!!)

Imorgon kommer syrran!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! och Pappa vet ingenting!! blir en surprise!! för han fyller snart år så då blir det en Pannin i födelsedagspresent!

börjar jobba 05.45 imorgon, börjar bli min standardtid... - inte alls kul..

Laserdome

Den där brandutbildningen gick ju jättebra!! Mycket bättre än förra gången! (jag skulle t.o.m. kunna bli brandman nu!)

Laserdome ikväll!! (första gången för mig.. lite "skrajsen" är jag nog..) 
men jäklarns jäklarns jäklarns, att jag ska jobba 05.45 imorgonbitti.. hur kul är det..?? Hem o sova tidigt, annars orkar jag aldrig upp..  jag tycker jag är trött hela tiden - alltid väl,... dumt
ska sitta i bilincheckningen (första gången för i år då)

=) Kul att få träffa en Södde!!! Länge sen ju.
 
Skönt att va ledig idag!! ska mest..inte göra mycket alls..

Brandutbildning

Många guider var vi! och när jag stog där inne hörde jag spanska överallt - I was in heaven!! underbart! det fanns fler spansktalande guider från Chile som jag kunde prata med!! (och så dom från min grupp då!)
men det var inte mycket ny information vi fick nej.. inte mycket alls. Åt räkmacka.. sen var det inte mycket mer än så.. och så fick vi guideväst, (xs fanns inte men det skulle dom beställa hem!!)

Men jag måste ju börja översätta allt!! och börja plugga hur mycket som helst, måste kunna allt om Visby innerstad, på spanska, utantill... (hjälp) hur ska det gå till???

Ska jobba imorgon men först blir det Brandutbildning på morgonen/förmiddagen - Nej! vill inte det.. har redan varit på det en gång, när jag jobbade 2005.. Jag höll ju nästan på att brinna upp, helt.. (kanske inte riktigt..., men ändå..) ska släcka eld o sånt, jag är inte så jättebra på det... hu...
Får hoppas att mitt hår finns kvar efter det iaf!! (men vi får väl låna sånna där fiiiina mössor, för att skydda håret)


Fått Prata Spanska!

Jättekul att få träffa alla igen!! länge sen ju!
antecknade en massa.. vad som är bra att tänka på.. vad man kan prata om i bussen påväg till högklint.., vad man ska tänka på att informera turistgruppen om, osv....
Samanta (Colombia), Magarita (Mexico), Susana (Chile) & jag tyckte att vi kunde träffas söndag, äta lunch tillsammans på Isolabella, och sen prata igenom vad vi kan säga o så på de olika stoppen. (jag behöver hjälp med många ord och hur man säger olika saker på spanska.. så då är det ju ganska perfekt att ta hjälp av dom som har spanska som el lengua materna! (modersmål), faktiskt

börjar jobba kl 12 idag.. slutar 17.30, sen ska jag väl kanske hinna hem o äta nåt? (eller vi får ju smörgåstårta där, så det behöver jag väl inte då)
Sen får jag iaf åka med Camilla till Kneippbyn!! jättesnällt, hon frågade mig, direkt, igår om jag ville det, så då var det problemet löst! muy bien!

har drömt om "en person"...och när jag vaknade.. vet inte men det känns som jag har ont i hjärtat.. (det kan man väl ha) inte ont så att det gör ont.. utan jag känner mer en slags tomhet... "ett rum i mitt hjärta som en gång var fullt, och det är det fortfarande men ändå inte"....?


typiskt..

Har varit ute i solen ett tag nu!! solat!! Såå härligt! (vn)

Jävlarns att den där guidningsbussturen skulle va just ikväll.. annars hade jag fått följa med min Lisa invigning av ICA Maxi..! Vill ju det!!

guideutbildningsgruppen

Idag ska jag träffa guidutbildningsgruppen! vi ska ut på en busstur, få se hur guidningen ska fungera lite..
men på kvällen liksom..?? ska träffas kl 18 och så håller det väl på till kl 21.. iofs är det ju ljust rätt länge nu, men ändå, bra om man kan se nånting..

Imorgon ska jag tydligen jobba, sen kl 19 är jag (och antagligen alla andra i guidutbildningsgruppen + alla guider på ön..) vi är iaf bjudna till en guidträff.. (ska va på Kneippbyn, klurit hur jag ska ta mig dit..) det verkar som om vi blir bjudna på smörgåstårta där iaf!! nice! men känns ändå lite klurans, jag känner mig ju knappast som en guide.. förstår inte riktigt hur jag ska klara o guida de där spañorerna sen, högljudda som dom brukar va, går o snackar hela tiden, jag måste ju kunna prata mycket högt för att kunna överrösta dom.. och allt jag måste kunna.. inte bara botaniska, utan hela Visby innerstad... på spanska.... (lycka till mig..) hm..


Helgen!!

Hoppas att jag inte jobbar nåt då (kul att jag fått reda på det...ännu inte - värdelöst) För Lisa & Angelica har många planer!!


Igår, en mycket jobbig kväll blev det (slutet av kvällen)..

Jag grät..

Varför ska det behöva va som det är..??


Bowling, Mat, Bad!!

Började med cosmic bowling igår!! mamms, papps, moster Lotta, farbror Hasse, kusin Mange, hans fru Gunilla o jag. (Blev pappa full på 2 öl?? nja, men han studsade runt en massa iaf.. eller dansade till musiken kanske han gjorde.. fint fint.......)
Sen förrätt, varmrätt.. hos Mange & Gunilla. Jättegott var det! 
Jag drack en del vin.. först vitt, sen rött.. kände mig lite "drunk" ett tag, men det gick över sen..
Senare: Time att bada i spa-baljan!! (utomhus) mycket varmt vatten!! bubblor!! "massage-strålar"!!  Härligt härligt!! 
(Alla fick plats och kunde ha utsträckta ben, stor balja det där!) 
Satt där o kollade upp på en sjärnklar himmel, underbar kväll!!! skulle kunnat somna där!

Gick upp tillslut ändå. Sen började mammsen o pappsen o de andra dansa rätt skumt.. eller fint menar jag, mycket fint....dansade o dansade, hur mycket som helst..... jag tog kort iaf!!

Sen innan vi skulle hem började farbror Hasse knapra i sig tulpaner.. (han äter verkligen tulpanbladen) fast vi är vana.... aja helt tokig!!

sammanfattning: superkul kväll! =)

Jobbat.. trött..

trött trött.. för den som inte visste det, kan jag berätta att det är helt värdelöst att börja jobba kl: 05.45 (förutom att det faktiskt va rätt fint nere vid hamnen i morse, fin himmel o så, fint "morgonljus" kanske....
men ändå.. mycket tidigt är det..
har kännts som en sommardag på jobbet idag p.gr. av att det varit så mycket att göra! Jag satt själv i kassan en och en halv timme innan jag slöt.. helt slut efter det! folk hela tiden, kö... men det är bara kul!! 
Jag har kommit på att jag trivs jättebra på jobbet! Det är skojsans! varierande!! (lite telefonbokning, lite kassa, lite incheckning..!!)

Pratade med min Lisa.. Bli frisk NU!!! - you have to!! tienes que!! det är inte time att va sjuk!

Ska träffa Bent sen!!!
 
Mamms ska på nån fest ikväll, så jag frågade papps vad vi ska äta.. papps sa: "vi får väl ta lite fil...
yeh right.. nooo .. men biff blir det tydligen! med klyftpotatis o benesås!! verkar bättre - indeed!!

"indeed" - Bents fel..!  =)  mycket indeed blir det.. och: "yeeees".....  men det ska va så!

Släkten!


Bent & jag såg en mycket bra film igår!! (Jocke, Bent & jag åt förresten mycket god mat oxå!) 

Utbildningsdag imorgon.. är annars ledig men då blev det ingen sovmorgon iaf då.. aja.. vet inte vad det är för utbildning riktigt..? men men
 jobbar fredag, 05.45 - 14.. alltid lika härligt... =(

längtar till lördag!! bowling, mat & bad med släkten!! Tur att jag har en väldigt rolig (men liten) släkt! alltid jättekul att träffa dom, alla är helt tokiga! ska va hos en kusin, och så får jag äntligen bada i deras varmvattenspa och pool! jag är ju den enda i släkten som ännu inte gjort det... men nu så!!

Lisa får inte vara sjuk.. =(  tycker jag inte alls  =(  Bli frisk tills imorgon!! var jäkligt länge sen vi sågs nu.. =( 

Jag måste hitta en jättefin klänning!! har iofs gott om tid på mig men innan sista juni iaf.. 30/6 är syrran & jag bjudna på Marlenes (en kusse!) bröllop!!! ser jag fram emot!!