Mycket Känslor

Den värsta nyheten jag kunde få och den bästa nyheten jag kunde få - Hur kan det hända på en och samma dag??

Värsta: Jhon... min dröm om att vi en dag skulle bli tillsammans igen... känns väldigt långt bort nu.. Han tyckte bl.a. det var för jobbigt att vi är så långt ifrån varandra.... jag vill inte tänka på att vi aldrig kommer att vara tillsammans igen.. för mig finns inte det.. Kände iaf att jag inte riktikt fick lust/hade ork att göra nånting som jag hade tänkt göra idag, som jag hade behövt göra.. kraften, kan man säga, försvann...
Jag grät iaf ihjäl mig medans jag svarade Jhon..

Bästa: Helt plötsligt ringer dom från Destination Gotland och säger att Jag Har Fått Jobb!!!!!!!!!! Dom skulle höra av sig i maj igen, om schema o så.. Daniel frågade oxå om jag behövde gå nån ny utbildning men vi kom fram till att jag bara ska sitta med nån, en dag, för att komma ihåg allt och komma in i det igen..!! Men, jag har jobb!!!  Jag blev så glad så jag började gråta igen..

Så jag sitter och är överlycklig ena stunden, sekunden efter börjar jag storgråta igen, och allt känns helt förjävligt..

Jag säger bara: Blandade känslor idag.... Har inte gråtit så mycket på länge...

Rundvandring

Kunde nästan inte somna igår.. låg o tänkte på vad jag ska säga (på spanska) på lördag.. kom på en bra inledning iaf! och då var jag tvungen att studsa upp, leta tag på papper o penna och skriva ner det..
Hur tusan ska jag lyckas lära mig allt utantill????  iofs är det ju kanske bara 10 minuter, en kvart som vi ska prata.. men iaf, svåra ord blir det ju ändå... 

Tänkte ta med min bästa Lisa på en liten provguidning, kanske på fredag då.. om hon står ut med det - inte alltid lätt o va en bästa vän, jag tycker faktiskt synd om min Lisa... men det tar nog ändå inte så lång tid..
Jag tänkte nästan att jag ska till Botaniska trädgården i dag oxå, för att spana lite i förväg.. måste ju kolla in vilken runda som blir bäst att ta o så..

Kom bara att tänka på, allmänt : Vad hade jag gjort utan Lisa??? Det vill jag inte ens tänka på - otänkbart helt enkelt.. mitt liv utan Lisa finns inte. Vi kommer alltid att va världens bästaste vänner!

(Och nästa gång jag ska ut o resa.. Då tar jag med mig en Lisa, för det vill jag!)

Äntligen Pengar

Oj, imorgon händer något som jag aldrig trodde skulle hända någonsin igen - Det kommer in pengar på personkontot!!?? Är det sant eller?? Helt Otroligt! 
Äntligen har jag råd att köpa........ ......- ehmm.. frimärken. Resten av pengarna måste gå till att betala skulder.. suck...

Men nu är det igång iaf! Nu är det bara att skicka in kassakort som vanligt så ska det väl flyta på tills jag får jobb..!

Men jag är ju knappast helt glad, fortfarande så jäkla sur på.... handels, men mest på mig själv. I måndags fick jag ett jäkla brev från handels, om att dom hade kommit fram till att jag skulle bli avstängd från a-kassan 45 jäkla dagar, duktigt av dom.. Men jag har väl mig själv att skylla oxå .. för innan jag åkte hem till Sverige lyckades jag tydligen skriva på ett jäkla papper om att jag sagt upp mig själv - Smart.... men just då tänkte jag ju inte på konsekvenserna för det, och jag såg det mer som en överrenskommelse mellan mig & Chefen.. eller det var ju faktiskt han som bad att få prata med mig om att jag sålde för dåligt.. osv. och jag hade iaf inte fått jobba kvar...., aja allt det där ska jag nu, för andra gången, försöka förklara för handels och överklaga deras jäkla beslut, men nu förhoppningsvis med hjälp av Chefen oxå, som jag snart ska ringa tillbaka till...
Mycket pengar jag missar annars..

(Jag ska faktiskt köpa frimärken.. utlandsfrimärken, kostar ju hur mycket som helst, en massa kronor.. men 2 kanske jag kan ha råd med iaf! Bra Bra.)


time för julklapp!

Än är det inte för sent med julklapp..? nej då!! Julklappar kan omvandlas, det tycker jag är otroligt mycket bra!! Min julklapp från min underbara Lisa var en biljett till en teater! men det blev inte av att vi gick på den.. men, biljetten har omvandlats!! Så nu ska jag se Markus och Snygg-Erik, tillsammans med min bästaste bästa Lisa!!!!!  =)
Tú eres maravilloso Lisa! mi mejor amiga, un besito!

Bästa låten nu: Slow Wind remix - R. Kelly, Sean Paul & Akon!!
Dom 3 är mina absoluta favvoriter, (när det gäller sån musik.. !!) Och så går dom o gör en låt tillsammans -kan det bli bättre??! - no, it's Lovely!! Mycket bra!! MVG!

Lisa får förresten oxå MVG!

Korten som togs..

Funkade inte sist.. att lägga till bilder i senaste inlägget.. dumt, får försöka igen då, Några av korten:


   

 

Lisas och Angelicas kväll

Underbart härligt väder idag!! Vandrade till Biblioteket, jag lånade bl.a. "Visbyguiden", bra att jag upptäckte det först när jag kommit hem igen att den var på engelska, (den finns på svenska o tyska oxå) - men.. på svenska då, tack! Får väl vandra tillbaka imorgon och byta, men det ska ju bli fint väder imorgon oxå, då är det bara härligt att vandra!

Hade såå kul i lördags!! Lisa och Angelica - Bästa förfesten såklart! Bästa musiken! Kort togs!
 
                 

På hemvägen pratades det en hel del i mobil.. Vilket fint samtal vi hade med vår bästa Södde! Men samtidigt kanske lite oroande..p.gr.a. vissa avslöjanden.. hm, exakt vad sas..? aja, det var iaf himlans trevligt!!

Ikväll, på tv: "24"!! hurra hurra!!

ehm oj då.. det är nu på lördag som är sista guidutbildningsdagen.. bra att jag vet vad jag ska säga.. (vi får tydligen inte ha fuskpapper, eller helst inte.. och allt ska ju som sagt va på spanska.. inte helt lätt faktiskt..

Grattis till Syrran idag!! hon blir ju gammal nu.... Nej faktiskt inte: bara 25 - still young. men stackars syrran, hon får nästan panik och tycker hon blir för gammal..


Cheescake!

Har precis fixat ihop en cheescake! Det är ju så gott!! (Jag måste bara få säga att jag tycker min är den godaste)!! Det receptet är bäst iaf..! Nu ska den bara stå 4 timmar i frysen.. Vill ju ha nu! Jag skulle kunna äta upp hela själv, lätt!

Det blev ingen vandring.. hm, då får jag vandra dit på måndag istället.

Grattis mammsen idag!

Ikväll är det ju Let's dance! latinamerikanska danserna ikväll skulle väl va cha cha och samba o grejer..!!!!! me so love!! skulle oxå vilja dansa med en proffsdansare!! Fast det har jag ju förresten gjort en gång..lite iaf! han som bjöd Lisa o mig på en massa drinkar på burmeister en sommar, (Han va verkligen proffsdansare, på riktigt, men det kanske han kunde ha sagt lite tidigare....tex. innan jag hann föreslå att jag kunde lära han dansa bl.a. salsa.. pinsamt!! men han sa faktiskt först att han inte kunde dansa - sen kommer det fram att han bl.a. varit danslärare i New York i ett antal år...) aja, men kul hade vi ändå..!, eller hur Lisa!

 Nu längtar jag till sommaren!


Plugga Visby

Imorgon ska jag vandra omkring lite.. först ska jag till biblioteket, faktiskt, tänkte låna några Visby/Gotlandsböcker.. - Dags att börja plugga lite nu. Sen vandrar jag nog vidare till "turistinformationen" på hamnen, det är väl öppet där?? hoppas det för jag måste ha sånna där Visbybroschyrer på spanska!

Så fyller ju mammsen år imorgon! Och sen Pannin på måndag! Felizidades!
Då blir det alltså fin middag i morgon, mycket god mat! Synd bara att inte Pannin kunde vara här, tycker det kunde vara kul med hela familjen sammlad, det var ett tag sen..


inga pengar..

Pratade med mamms o papps om det här med handels igår.. de föreslog till och med att jag skulle ringa en advokat om jag inte får hjälp med det här av nån. Men först och främst ska jag ringa till handels (inte till a-kassan) och förklara "min situation", att jag inte fått en jäkla krona av a-kassan sen jag kom hem i julas.. o så.. Alternativ 2 är att ringa till ehm.. vad hette det.. - nåt, konsumentvägledning..aja får se om nån kan hjälpa mig på nåt sätt, för det här funkar bara inte. Men jag har iaf gjort allt jag kunnat, : faxat en massa personuppgifter och viktiga papper till spanska myndigheterna, (och då har ändå a-kassan inte sagt nånting om att jag var tvungen att göra det, utan det har jag fått ta reda på själv, att de behövde personuppgifter o så, genom att ringa till Spanien själv) - helt sjukt.
aja, skräp skräp skräp..

Helgen ja, Jag vill umgås med min Lisa! och somehow, misstänker jag att jag kommer få det..!!! =)

Fick ett mail av Kerstin från Tyskland, (klasskompis från spanskakursen, Málaga) Hon frågade om jag var i Málaga nu.. - noo I'm not.. Hon och Lina skulle dit en vecka nu snart.. Vill ju träffa dom! va så länge sen. jävlarns.

Pratade förresten med Chili (Jhons kusin) förra veckan!! (Hon sa att hon tyckte min spanska hade blivit bättre! .. men.. ..va? hur då..? njaa... hm??)

Botaniska!

Guideutbildning igår! "att vara guide" Vi delades in i våra språkgrupper.. vi delade upp platserna, vem som ska ha vad sen på guidningen (av Domkyrkan, Almedalen, Botaniska, Muren, Packhusplan...) I min spanskagrupp valde vi att lotta, jag fick botaniska trädgården! Det var den jag helst ville ha faktiskt! så jag är nöjd. men det spelade väl egentligen ingen större roll vad vi fick, för sen när vi guidar de spanska grupperna måste vi ändå kunna om alla platserna.. aja. Och almedalen, måste tydligen alla kunna bäst.

Men typiskt att sista dagen på guideutbildningen är just den 31 mars.. jäklarns, för annars hade jag kunnat följa med mamms till Småland, och fått träffa syrran oxå.. vill vill ju det! jäklarns. Men jag måste nog ganska så mycket komma sista dagen på utbildningen, det är ju då vi ska glöra vår fina guidning..

Den här helgen...??

Ska nog ringa Jhon idag..

Träning & Vandring

Fredag förmiddag: jag tränade här hemma! Har skapat ett: "Angelicas träningspass"! (till mycket bra musik såklart) inåhåller uppvärmning, styrka (armar, mage..osv., valfria merenguesteg & flummsteg!, stretch och avslappning oxå.  Känner att jag måste träna nåt iaf.. eller mest armarna behövs väl.. aja, kul är det iaf, och ganska så mycket billigt oxå!! kostar ingenting, ingenting alls!

Ut och vandra runt muren (i 4 timmar) med start kl 09.00....på en lördag, njaa.. (jag brukar ju vakna rätt tidigt, oftast, men 09.00 på en lördag är väl ändå aldrig riktigt godkänt..?) det funkade iaf ändå.. men jäklarns kallt var det, hjälper ju inte att det är soligt.

vad händer ikväll?? vill ju göra nåt ikväll.. nånting..something....??


Dröm

Drömde i natt att jag och 4 andra tjejer, hade värsta dansuppvisningen på en jättestor scen, inför tusentals folk.. Det var iaf hur kul som helst!! Vi dansade alla möjliga olika danser till jättebäst musik! Det var som en konsert.. fast ändå inte.. en danskonsert kanske..!

Jag saknar verkligen det, alla dansuppvisningar.. vill ju verkligen börja dansa igen!! Min dröm är väl egentligen att bli proffsdansare..  bara det att jag skulle aldrig någonsin våga dansa helt själv inför nån slags jury eller så..men det är väl oundvikligt om man ska komma in på nåt sånt där dans-.. vad heter det..? aja (men om jag skulle dansa latinamerikansk dans, då får man ju vara två väl!..) Jag skulle nog inte vilja tävlingsdansa.. iaf aldrig själv.. Mer vara bakrundsdansare och vara med i en dansgrupp som åker runt och uppträder, åka runt till olika länder..!! .. its a dream

Vårkänslor!

Vilken otroligt underbar dag det har varit idag!! Lisa och jag hade en jättefin picknick på Tofta strand!! Soligt, jättehärligt väder var det! och det blåste inte alls, nånting, som vi hade trott att det skulle göra, perfekt! och så blev vår picknick nästan ett party oxå, (ett litet iaf) - tack vare Lisas mobil med superbra ljud!! Vi åt goda tunnbrödsmackor, choklad, drack drickyoghurt..! Vår picknick får alltså absolut högsta betyg- MVG + !!
Tog en massa strandkort oxå!! Synd bara att jag hade bad hairday  =( 

Hoppas det fina vädret håller i sig tills på lördag!! Då blir det vandring runt muren med guidgänget..! (men det har jag ju aldrig gjort förut.... ...kanske 20, 30 gånger... aja)

Jhon tyckte att jag skulle kunna börja lära ut bachata och merengue här på ön.. Det finns ju redan salsakurser, men bachata och merengue.. finns ju inte.. Men det är ju faktiskt både lättare och roligare än salsa, faktiskt!! "Angelicas dansskola" ha ha.. jaaa..?

 Nej nu vill jag ha ett jobb, en serio.. jag blir snart tokig.. skulle det inte bara kunna finnas nåt litet jobb,  ungefär precis exakt - NU!

Bästa låten: I remember love - Sarah Dawn Finer! Den borde ha vunnit!

I.N.E.M.

Utbildning ikväll! Något som är väldigt kasst är att vi inte har fått reda på programmet än, vad vi ska säga..när vi ska guida själva sen sista dagen. vore ju kul om man kunde fått rätt så mycket tid att träna på det.. speciellt eftersom det är på spanska. Men vi kommer ju bara att ha några dagar på oss, - värdelöst faktiskt.
Sist fick jag sjuss hem av den trevliga italienaren, mycket snällt. Han satt brevid mig på "föreläsningen", och eftersom han förstår 30 % svenska, så fick jag översätta/förklara nästan allt på engelska, det gick väl ändå ganska bra fast det var om Visbys historia.. men han fick skriva av mina anteckningar på svenska, som han sen kunde översätta.  

Igår pratade jag med spanska arbetsförmedlingen I.N.E.M. - Mycket Läskigt! och förstog jag allt han sa? - Noo, men efter ett tag sa han iaf att jag skulle ringa ett annat nummer.. ringde det, och när jag blev vidarekopplad, hann jag bara säga hej sen bröts samtalet - inga pengar kvar på kortet - vadå typiskt, aja därför måste jag köpa ett nytt kort idag, och så ska jag ju ringa till min älsklingsJhon!!

Skrev en lista på en massa jobb som jag ska söka..