Vikarie spanskalärare


Jag hade ett missat samtal från ett 0498-nr på mobilen, jag ringde upp. Jag sa tilll hon som svarade att jag hade missat samtal från det här nummret. Hon visste inget heller..., hon undrade vem jag var elev till? Jag sa att jag inte är någon elev. Jag klurade lite och tänkte att det kanske kunde ha nåt att göra med att jag en gång i tiden satt upp mig som vikarie som spanskalärare? Då kom hon på att det var en annan lärare som hade sökt mig. Jag fick prata med henne, det visade sig vara Willes mamma! Vi hade ju pratat en massa spanska på Lottas 60-årsfest! Hon jobbar som spanskalärare på Klinteskolan. Så hon kom väl att tänka på mig nu när hon behövde vikarie.

Hjälp! Läskigt! Jag ska ha 2 lektioner för årskurs 7, 2 lektioner för årskurs 8 och 2 lektioner för årskurs 9, måndag och tisdag v. 40. Jättekul att få lära ut spanska ju!!! men högstadiet.. det är ju det värsta!
hu.



Dit Vill Jag, Dit Ska Jag!

Camp Nou


Barca-match på O'learys


igår ringde jag till Etage för att kolla om man behövde boka bord, hon frågade om vi skulle äta eller bara se matchen (Barca-Inter, Champions League) jag sa att vi bara skulle se matchen. Då behövde eller kunde vi inte boka bord men det skulle komma mycket folk så hon tipsade om att vara ute i god tid.
Men vi ville ju ha ett bord, så jag ringde upp igen och sa att vi skulle äta oxå, och bokade ett bord iaf.
Sen fick vi veta att Martin hade två platser lediga vid sitt carlsberg-bord, på O'learys. Så jag ringde tillbaka till Etage och avbokade, (poppis jag är där nu då.... om vi ska boka bord där nån mer gång så får Lisa göra det!!)

Jag var iaf den ende på O'learys som hade barca-tröja- riktigt dåligt! nej, annat är det i Spanien! där har man minsann tröjan på sig!! och det är ju så det ska va!!
Tyvärr slutade matchen 0-0. Barca hade många bra målchanser och dom spelade ju mycket mycket bättre än Inter, (men säg en match där Barca inte spelar bättre än motståndarlaget! man är bortskämd med att dom äger matchen! och om Barca förlorar nån gång så är det oftast/nästan alltid för att motståndarlaget har gjort ett oförtjänt mål, när dom väl har fått låna bollen. Så är det faktiskt.) aja typiskt att ingen av dom braiga chanserna kunde bli mål.. Men vi vinner över dom på hemmaplan nästa gång!!






El futuro...


Förra veckan var jag på arbetsförmedlingen och träffade en yrkesvägledare. Vi pratade om olika utbildningar som skulle kunna passa mig. Tex om jag ska söka jobb på resebyrå, så behöver jag certifiering i bokningssystemet AMADEUS.
Det finns t.ex. en KY-utbildning på Turistakademin i Söderköping man kan gå då, eller en resebranschutbildning på distans... Utbildningarna verkar riktigt bra!, men är det inte lite väl med 2 år för att lära sig ett bokningssystem..
och det är för sent att söka dom utbildningarna nu, måste vänta till nästa höst isåfall.. hmm


Nej, typiskt! Nu kom jag på vad jag skulle ha gjort idag. Ringa ABF, ska höra lite om möjligheterna att starta en studiecirkel. (om det är försent att starta en nu, att jag kanske får vänta till i vår?)
Tänkte lära ut lite spanska!

idag har jag sökt jobb! på Wisborg. hoppas på det! jag behöver ju verkligen ett jobb här i stan!



Marknad!


idag var jag på Kräklingbo marknad (den bästa)!! Det var otroligt länge sen jag var på marknad. det är ju så mysigt o vandra runt där! o så brukar det bli bakad potais! mumsans!

ikväll är det fest på Volontären!!
det blir nog singstar ikväll! Lisa har köpt nya skivor!!

Nu är det barca-match!!!!


Världens Sötaste!!


Goda Bakterier! dom är ju sötast! Vill ha sånna, men hur då?




Min Dator!


Jag var, som vanligt, hemma hos mamms o papps i söndags.
Dom har pratat länge om att köpa en bärbar dator istället för sin stationära. Pappa har visat mig 3 alternativ och frågat vilken jag skulle ha valt. lite tips o så.
Nu så hade dom köpt datorn. När vi skulle logga in på den, stog det Angelica som användare, hm, jag tänkte väl att, jaha, det kan dom väl ha, kanske lite konstigt men ok. sen bad papps mig skriva in lösenordet, han sa att lösenordet var namnet på min katt, då var det lite väl konstigt, varför skulle mamms o papps använda mitt namn som användarnamn, och min katts namn som lösenord?? När papps sa att datorn var min.... chock! det hade jag absolut inte vänat mig =) jag blev överlycklig!!!
Äntligen har jag min egna dator!!!!! Så många år jag har sagt att jag måste ha en dator, men aldrig haft pengar att köpa nån.
Jag ska ännu betala den, men mamms o papps sa att det inte var brottom med det, nån gång, när jag kan.
Nu behöver jag inte låna Lisas eller syrrans längre, så dom borde oxå var överlyckliga!

Det bästa som har hänt i år iaf, helt klart!!
förutom att:
* Jag träffade Robin!!!
* Barca vann historisk trippel!!!
* Jag fick världens bästa födelsedagspresent av min Lisa: Barcatröja (äkta)!!!



Salsa!

 

 

lördag, 05/09   STOCKHOLM
CLUB COLOMBIA PRESENTA "LAS ESTRELLAS A LIVE"

ESTE SÁBADO
100 % SALSA COLOMBIA. RUMBA DESDE LAS 21:00 HASTA LAS 05 DE LA MAÑANA CON CLUB COLOMBIA Y "LAS ESTRELLAS A LIVE"

 

 

 

 

 

 



Det vill ju jag på!!!!!!!!!!!!!! Varför finns det inget sånt här, jag blir tokig!! Då ska man bo antingen i Sthlm eller i Göteborg!! Jag får väl flytta dit då!
Pontus som jag dansade salsa med på Kallis, skrev att han skulle ut på kvällen, dansa salsa... Vilken jäkla lyx, finns ju jättemånga latino-ställen i Gbg! Vill oxå!!!
Och det där i Sthlm, just colombiansk salsa älskar jag mer än något annat!!

Nästa år i slutet av mars ska jag iaf Salsa Camp i Göteborg!!! Ett av dom största kommer det tydligen va!! Det brukar va salsa camp på lite olika platser i världen! 4 dagar med workshops (danslektioner) på dagarna, salsa, merengue, bachata, afrikanskt...... och danslärarna är några av dom bästa i världen! på kvällarna/nätterna är det shower och fester!!
drömmen för mig!!!
Ser jättemycket fram emot det!!!
Syrran ska med, nån mer som vill med!!?