På besök i Skåne

Fredag: Upp jättejättetidigt. för att försöka komma med 06.45-flyget till Bromma. (stanby-biljett) Det funkade, så skulle jag försöka komma med 08.15-flyget till Malmö, (standbydet gick oxå bra! Pannin o Kasis hämtade mig på flygplatsen. Åkte hem till dom i Ystad. Jättefin lägenhet har dom!!

Sen var det dags att storhandla till festen på lördagkväll. Vi åkte till City Gross, mötte Kasis kompis Johan där. vår kundvagn.. svämmade över.. och ändå var det en sån där extra stor kundvagn.. men så handlade vi ju mat (förrätt,varmrätt,efterrätt,tilltugg), dricka o andra grejer till 40 personer, så då blir det ju ganska så jättemycket..

Åt lite lunch där, sen åkte vi hem till Jhoans föräldrar (där vi skulle ha festen)för att lämna alla grejer. Johans föräldrar (jättetrvliga, hade dukat till alla så vi blev bjudna på middag där!!
Det fanns en del djur där hos dom: ett lamadjur, några påfåglar, nån häst, en papegoja, en stor Lassie-hund, och världens sötaste ekorre!!! (den klättrade lite på mig runt halsen, sen somnade den innanför min tröja -mysmys!! Jag vill ha en ekorre!!!

Lördag: Åkte hem till Johan, rätt tidigt, för förberedelser. Pannin o Johans flickvän fixade all potatis (inte lite) jag skärde alla grönsaker (inte så lite det heller) Det tog iaf hela dagen.. Kasis o Johan grillade fläskfilé och kycklingfilé! så hade vi stora backar med olika nachoschips! Jag gjorde guacamole på kanske 40 avocados...
Sen började folk komma. Vi åt o åt.. gott gott!! (jag drack jättegott vitt vin) sen senare senare, badade vi i några slags varmbads"baljor", bastu fanns.. men vad hände sen....??? Pannin sa att hon inte tyckte att jag skulle dricka mer men det gjorde jag ju ändå.. det jag kommer ihåg efter badet är att syrran o jag tjafsade om nånting..?? vi var tydligen väldigt sura på varandra, men sen blev vi sams igen... sen vet jag inte så mycket mer, förutom att jag inte mådde särskilt bra..

Söndag: Vaknade, på en luftmadrass, (massa annat folk sov oxå på luftmadrasser runt omkring.. jag hade på mig jeansen, linnet och så bikinin under..?? Varför hade jag ännu bikini på mig..?? inte bra det där.. aja. Jag hade iaf fruktansvärt ont i tårna... (Just nu: fortfarande mycket lila o lite blå oxå), jag måste ha slått i foten ikanten på nån sån där "balja", dom var inte gjorda i trä som dom kanske brukar va, utan i mosaik. aj aj..
Men iaf.. vi satt ute (soligt fint väder) åt lite frukost (rester från gårdagen) jag åt lite potatis, drack vatten..
Sen åkte Pannin o jag till flygplatsen, jag chansflygde igen, det gick bra, kom hem till Visby kl 18.05.

Idag ska jag jobba.. hoppas att jag kan lyckas gå lite iaf, det känns verkligen som att mina tår är av. inte bra.
Sen ska jag äta på Packhuskällaren med Bent!! men något festande blir det inte för min del.. =(
Börjar kl 05.45 imorgon...kul...?? noooooo förjävligt


Good Hairday!

Har haft en good hairday idag- det är så sällsynt att det nästan är värt att skriva om.. men kul ändå att sånna dagar finns, hade nästan gett upp hoppet..
men ändå måste jag snart göra nåt med det.. klippa, tona, slinga...allt möjligt väl..!

Upp väldigt tidigt imorgon då.. ut o flyga ska jag.. först till Bromma (ska försöka komma med 06.45-flyget..) och sen vidare till Malmö (öronproppar får jag inte glömma att packa ner, hur ska jag klara mig där?? Skånska, det går bara inte...

men iaf, nu måste jag verkligen duscha o packa..

Börjat Jobba!!!

Har varit hos Bent & Jocke.... mest.. alla dagar! Bent och jag har sett fler bra filmer, vi har lagat mer god mat!!....!

Jobbade första dagen igår! det gick bra bra! kom ihåg det mesta allt efter som.. ! satt i kassan (skulle väl egentligen ha suttit med nån o spanat lite först, men noo, jag satt med egen kassa!), och telefonbokade lite (först tyckte jag att jag kunde få lyssna på ett samtal först, för det var ju så länge sen o att jag inte kom ihåg.... men Charlotte sa: "Glöm det! det där kan du redan" så, jag fick börja ta samtal direkt, men det gick bra!) 
Idag kanske jag får va i incheckningen!!

får se hur det blir med Skåne.. klurans klurans, Pannin spanar på det där, med flyg o så.. skulle va om jag på nåt sätt kan få sluta tidigare på fredag, och sen att jag åker hem på söndag, för jag jobbar måndag och så är det ju valborg.. ! aja får se hur det blir, men jag vill ju verkligen hälsa på min bästa Pannin!!

det måste bli fint väder på måndag!!! -Grillning!! måste det ju bli, men vart?  och sen, efter grillning, what to do..? inte mycket bestämt ännu, inget alls faktiskt.. vet bara att vi måste grilla, tycker jag iaf!! (Det är liksom time!)

"Bring my baby back" - SnyggErik  - Såååååå bra!!! (helt enkelt bäst!)

Bra Film!

vaknade väldigt tidigt..kunde inte somna om så mycket.. men ändå lite..
tog bussen till stan, gick till bingeby, hem till Bent & Jocke! Bent och jag såg en jättebra film!!: crash, hette den väl..
Sen skulle Bent iväg o jobba, jag åkte hem.
Vi måste ju se den andra braiga filmen oxå!! Next time!! snart!



Pratade med Jhon (telefon) Han åker iväg på den där militärgrejen.. på måndag, till Cáceres, vad är det liksom?? har jag aldrig hört talas om??, men det ligger iaf väldigt jättelångt från Málaga. Han ska vara där i 3 månader.. Han sa att vi måste fortsätta hålla kontakten, och det är ju klart att vi måste! självklart! det får bli via mail då.. men det känns som att han åker till en plats som egentligen inte finns.. (fast jag har kollat på kartan, att den faktiskt, verkligen finns, men iaf..) och han har ingen möjlighet att åka hem till Málaga nånting, ingenting alls..
Hur blir det då om jag hade tänkt hälsa på , eller...så..? Ska jag då åka till Cáceres? Det verkar ju inte ens tänkbart... dit kan man väl inte bara åka, bara sådär.. nej, det tror jag inte...
men jag kommer väl ändå inte få tid till att åka någonstans alls när jag börjar jobba nu..

iaf.., när jag pratat klart med Jhon så fick jag ett gråtanfall.... men det gick över
jobbigt... jobbigt....

Lite Vad Som Hänt..

Söndag: sov väl rätt länge.. men sen kom jag ut i solen en stund iaf!! härligt!
Senare: Lisa och jag åkte iväg till kongresshallen, för att se Snygg-Erik och Marcus!!
Träffade kusin Olivia & faster Eva i pausen, jäkla vad långt fram dom satt då! jag föreslog byte av platser, men det tyckte inte dom var en bra idé... - synd.
Men vad bra det va ändå!!!! Riktigt jättebra var dom!!! (och vi hade faktiskt väldigt bra platser ändå..) (jäkla skräp, bara att jag glömde mina glasögon.. ville ju se ansiktena bättre, fick iaf låna Lisas glasögon nån halv minut sådär bara för att spana in lite iaf!)

Måndag: Vad hände med min röst, min hals...? min röst försvann helt, kunde inte ens prata lite, anledningen vet jag faktiskt inte (det var ju inte så att man satt å vråla med i sångerna på konserten.. hur många av deras låtar kan jag - inte många - 1 och en halv, o då sjöng jag väl med lite sådär, men det var ju inte så...) jag tycker inte jag har skrikit nåt alls i helgen.. men aja..
Har iaf ännu jätteont i halsen.. hu

Tisdag: på morgonen: rösten fortfarande borta. På eftermiddagen: Jag kunde prata lite! åkte/gick ner till hamnterminalen för att prata med Lena och för att träffa en Bent där! När jag kom dit, stog 2 terminalvärdar där (tyvärr 2 nya så jag kände inte dom) dom sa att "nej tyvärr, men vi stänger terminalen nu." jag sa "ok, men jag ska prata med Lena." (Det fick jag) Lena sa att jag kunde börja jobba lite smått på Tisdag nästa vecka!!! ska sitta i kassan då! (kommer nog snabbt in i det där igen, det var ju inga förändringar i systemet så det går nog bra!!) Kul att träffa gamla jobbarpolare igen!!! var ju ett tag sen.. länge sen..
Sen gick Bent & jag till glassbaren o åt glass! gott! men vad tog Bent för smaker.. egentligen? inte helt godkänt det där! sen vandrade vi upp till söderport, jag tog bussen hem..





Bowling & Bad

Lördag kvällen:
Glömde skriva förut att efter almedalen åt vi ju ..ja vad hette det?? nåt liknande creps äsch jag vet inte hur det stavas..?? men det var på strykjärnet iaf..och gott var det!! måste göras om!
men senare då: Lisa o jag bowlade med Jonny och några av hans kompisar.. tror jag gjorde 3 strike! men Lisa vann nog ändå?? eller så blev det lika.. vet ej?
nån köpte öl till - alla!
sen åkte vi till O'learys.. hur ofta händer det..? - aldrig. Jag visste inte att det fanns bar i källaren.. eller.. nere.  men så är det, sjöng lite kareoke.. så fint! sen lyckades dom fixa fram slide to the left, slide to the right- låten!!! MVG!

de andra försvann, Lisa och jag vandrade till munken- hur mycket folk som helst! Men vad gjorde vi egentligen..vi dansade ingenting, men vi pratade väl..
Sen blev det "efterfest" på Strand Hotell, Vi fick bada i poolen, gratis!! (Lisa och jag körde nån slags vatten-tävlings-fight-grej...) och så drack vi öl i ångbastun!! sen sprang vi mest fram o tillbaka, poolen, bastun, poolen, bastun.. det gick väl bra ett tag men sen blev ju ölen varm..
sen kl 04.30 nån gång kanske.. fick vi köttfärspaj av en jättesnäll receptionist! tog taxi hem...

Vilken lördag!! händelserik! 

Invigning av kongresshall

Lördag
Alldeles för tidigt (enligt oss) - alarm på Lisas mobil..time to get up.. Lisa går upp...... kommer tillbaka.....och är superpigg...... - Vad hände??? Jag förstog inte det där, men jag gick upp tillslut jag oxå.. Väldigt trötta, fast ändå rätt pigga..  tog vi oss in till stan med buss, gick ner till kongresshallen. (fint väder iaf!!!)

Vi (och alla 60 +:are) stog utanför kongresshallen och väntade på att få gå in och spana. Lisa och jag stog så långt fram det bara gick att komma, i mitten, precis där de skulle klippa av invignigsbandet.. där hamnade vi, sen var det tydligen bara att steppa up på röda mattan o vandra in.. en kameraman stog i ingången, skulle väl ta kort på första besökaren eller så.. och vem kommer först in?? - En Lisa tätt följt av en Angelica!! (måste bara säga: det var inte vårat mål att komma in först, men det blev så iaf) 

In there såg vi på uppträdande från Visby Dansskola!!!!! och lite Gotlandsrevy.. i stora salen.. gick vidare, vi tänkte spana in baren uppe, men så långt kom vi inte. Blev stoppade av Radio Gotland, som ville prata med oss.. sen ville hon ta kort oxå som ska finnas med på hemsidan, vi skulle sitta vid ett bord och se fina ut... (inte helt lätt med tanke på att det var "dagen efter" och ja..) inte alls "påklistrat leende.. hm.. hu (kommer iaf sändas imorgon, tid...säger vi inte) 

sen några sekunder senare blir vi stoppade igen, men den här gången av tidningen, GA el GT?, pratade lite, korttagning igen, han sa att vi kunde ta en mingelbild... fiint.

Lisa & jag tänkte: Men nu är det väl bara tv oxå som ska komma fram.. men så blev det faktiskt inte..
aja, sen satt vi i almedalen ett tag, spanade på ankor och änder, visade sig vara mycket kul! vi spanade in deras sätt att ragga..honorna verkade inte ha det lätt, hanarna använde helt fel taktik..
sen vandrade vi vidare till Bingeby, för att hämta grejer hos Bent o Jocke, hämtade även bilen. 
vi åkte till glassmagasinet, åt lite glass, satt i bilen o tränade lite "snygg-Erik-texter" måste ju kunna sjunga med imorgon, lite iaf!

"Ombytta Roller"

Fredag
Blev ingen After Work, det hann vi ju inte.
Lisa & jag åkte hem till Bent & Jocke - alla var samlade! = Södde, Sebbe, Lovisa, och Jonas var oxå där!! Superskojs!! Vi spelade: "Ombytta Roller"... det gick väl ganska bra tror jag.. men stackars killarna.. frågorna om oss var väl inte helt lätta.. ibland visste inte ens vi svaren, måste varit fåniga frågor då...?
men kul var det! Sen vandrade vi till Hamnplan! Inte så mycket folk men helt ok ändå, dansade en massa! och så träffade jag ju Jessica och Jenny där!!!

Det var den kvällen det...

After Work

Ikväll ska vi äta paj!! (ost &skink-paj med sallad med mycket majs i!!) Det är ju så gott!!!

Sen studsar Lisa & Angelica förbi en Bent & Jocke! (Där finns även en Jonas!)Ska dricka det lilla av mitt vin som jag har kvar!
After Work på Hamnplan! Sen så måste jag bara: köpa en Murphy!! - godaste ölen, och den borde ju finnas på det nya engelska stället, eller puben.. aja där iaf!

Nånting som är väldigt mycket skojsans är ju att Bent o jag har samma jobb!! Ha! Då kan man sitta o chatta lite el skicka en massa DG-mail! - när man har tråkigt i incheckningen!! Men nåt som hade varit ännu skojsigare hade ju varit om Bent jobbat i stan oxå, men men..

nu får jag hjälpa till o fixa ihop den där pajen så det blir nån mat nån gång!!


Påskgodis och Bra Bok

Glömde ju skriva om det viktigaste.. inte riktigt men iaf.. :
Äntligen har jag köpt påskgodis!! har ju inte ätit godis på hela helgen, först tänkte jag att det kanske var för sent.. men eh, påskgodis är ju faktiskt ett måste.. och sen la jag det i påskägg, för att det skulle kännas extra påskigt..!

läser en mycket bra bok nu: "Ödets dotter" inte så kul bara att den innehåller mycket svåra ord, (många gammla ord som inte längre används, för det utspelar sig på 1800-talet), men bra är den!

Jhon

Jag pratade med min Jhon ikväll..! jag grät väl lite men han tycker inte om när jag gråter så.. men det kändes ändå bra att få prata med honom. höra hans röst, kunna skämta lite som vi brukat göra förut... och den här gången fick faktiskt jag säga till han: "Habla más fuerte!" Ha! och jag berättade om att jag inte kan sova i mitt rum p.gr.a. 2 spindlar som bor där, då kallade han mig tontica, och skrattade, jag sa knäppis till han...!

Mañana: Ska jag till arbetsförmedlingen, och få studie - yrkesvägledning, ska klura ut vad jag ska göra i höst...hmm?

aja, Nu måste jag dricka te! För te är alltid jättegott!

  

Superkul blev det!!

Festen i lördags var jättejättekul!!
Fast Lisa och jag körde en sistaminuten-ombytning, och fixning av hår - (för min del: ingen fixning av hår alls..), så gick det ju rätt bra ändå..!
Goda smörgåstårtor! MVG till Lisa & Angelica!
Roligt folk!!! Jättekul att träffa folk man inte träffat på väldigt länge!!
Till nästa gång ska jag nog minska ner på dansandet... eller kanske bara köra flumsteg? Men något som var mycket jättebra var vår fina linedance - superkul! och det absolut bästa var: "Slide to the left, slide to the right, 2 hop this time"!! (blev nästan som ett träningspass!) men - superkul!
Hoppas det kan bli liknande fest snart igen!!!

Söndagkväll - (home alone) Alla var på påskmiddag med familj och släkt, men mamms o papps missade väl att ta med en Angelica till släkt på Fårö, så jag fick fixa lite mat till mig själv, jag älskar ju att laga mat! men det är alltid roligare att laga till flera.. aja,  skulle se en film sen.. men så lyckades jag somna i soffan, vaknade precis när filmen var slut- lyckat..

just det, ska ringa DG idag.. vill veta när dom hade tänkt att jag skulle kunna börja jobba...

Pratade med syrran igår! om hon får som hon vill åker jag till Skåne, kanske 23 april och är borta en vecka..!! Hon sa att hon och Kasis hjälper till att betala nästan hela resan... jättesnällt..! Jag vill ju verkligen hälsa på Pannin och se deras lägenhet oxå! och så ska dom ha en fest som jag är bjuden till. Och Pannins kompis (en Hanna) hade sagt att hon verkligen ville träffa mig, - va söt!
Får se hur det blir.. det hade iaf varit jätteskojs!!  

Ahora: Desayuno!


Ska bli såå kul!!!

Vem fyller inte år nu?? - ingen, alla fyller år i april.., många är det iaf...
Jättegrattis till Världens bästa Södde som fyllde år igår!! Jättegrattis till min Bästa Lisa som fyller år imorgon!!

lördag, ska bli så otroligt kul!! Det var länge sen jag sett fram emot nåt så mycket!!
Och allt roligt folk som ska komma! Va kul va kul!!
så ska jag äntligen få användning för min svarta klänning! mycket bra! (bra att använda den nång gång, för den var ju inte mycket billig ändå.. och örhängen o halsband.. inte ofta jag använder det nej - (aldrig) men man kan ju inte bara ha en massa.. eller nåt så.., och sen aldrig använda det, aldrig nånsin, verkar dumt.. men jag tänker inte på att jag har hål i öronen, och halsband... nej, det blir inte av... eh
svarta skor (check)

Imorgon blir det fixing fixing! ...smörgåsbordstårta - ha! så heter det aldrig - ..nej
música har Lisa fixat! (check)

Idag.. bolaget med bästa Södde!! (check)
sen måste jag ju sola.. just det. ..inte för att det kommer göra mycket skillnad kanske.. men lite ändå.. förhoppningsvis..!





Helgen

Fredag: mamms åkte till Småland, papps åkte till Karlstad för att hämta hem ny motorcykel.. - home alone
Jag tog med Lisa till botaniska.. eller egentligen tvärtom - för sen när har jag körkort? - nej, men iaf, vi va där... kändes lite skumt att vara där kl. 19 eller 19.30 på en fredag, aja, det ska väl va så. Jag guidade runt lite på spanska, och jag tror Lisa fick vara med om den sämsta guidningen ever, : den var på spanska (kul för Lisa..), ganska oplanerad, jag hade knappast fixat ihop allt jag skulle säga än.. sammanfattning: värdelöst, men värre blev det... Helt plötsligt blev jag helt förstörd, nästan iaf, Spanskgranen fanns inte där den borde va - förstörde min inplanerade rutt - skräp.. Men vi kom på att det var dags att åka hem - Jag ville inte missa final i Let's dance!

Hem och laga mat, Angelicas specialare, blandning: kycklingfilé i bitar, wokgrönsaker, och chinese sweet & sour sås - uncle ben's, med ris till!
En Hanna kom! Vi spelade spel.. gick bra, fram tills jag förstörde allt.. hade missat en grej, så det gick inte att spela vidare (Förlåt Lisa) men då spelade vi kort istället, jag hämtade min bästa kortlek, minikortlek, den minsta som finns! så söt! Lisa och Hanna blev inte lika glada, jag tror dom t.o.m. hatade min lilla kortlek.. fast den var faktiskt rätt svår att spela med..  fick fixa en normal.

Sen åkte vi till Hamnplan (bara Lisa & jag) fick sjuss av en snäll jobbarkompis till Lisa!
På Hamnplan: hemskt lite folk, men vi pratade med Erik, Robin! - länge sen.
Sen dök en Kola upp, Kolan fick sen följa med Lisa och mig hem. Somnade nån gång,

Lördag: upp tidigt.. efter 2 timmars sömn. Cyklade ner till hamnen. Sista guidutbildningsdagen. Vi delade upp oss i språkgrupperna, sen vandrade vi iväg på vår gudning. tillslut kom vi väl fram till Botaniska - min tur att prata.. ehm det gick väl.. sådär... ganska bra ändå, med tanke på att jag skrev klart de allra sista meningarna när jag kommit hem från Hamnplan och inte var 100 % nykter då..
Efter guidningen, gick vi (spanskgruppen) och tog en glass vid/på/i glassbaren! soligt och härligt!
När jag kom hem var både Lisa och Kolan kvar - en glad överraskning - "mysigt" 
Senare pratade jag med Jhon (telefon)!!

Söndag: ingenting...