flyttar i mars

I mars flyttar jag ut från Volontären. =( inget jag vill göra alls. Men jag hade behövt göra det för flera månader sen.
Detta pgra min ekonomi, pgra hur lite jag jobbar/tjänar och att hyran här är skyhög.

Det var ett samtal jag var tvungen att ha med mamms o papps som.. ja det var droppen ungefär. om en viss restskatt jag var tvungen att låna pengar till.
Jag har varit tvungen att låna pengar av mina föräldrar, syrran och av Lisa, för att klara av att betala hyra, CSN-lån, och alla andra räkningar, alldeles för länge nu. Och mina skulder byggs ju bara på. Jag mår jättedåligt över det. Jag vill inget hällre än att kunna betala tillbaka alla skulder. Men sålänge jag bor så här dyrt kommer det aldrig kunna hända.
Man kan säga att ingen (inblandad) tjänar på att jag bor kvar här.

Helt enkelt en ohållbar situation.
Om man ser det ur en annan synvinkel, eller, om man tänker sig att det inte var min bästaste Lisa jag bodde med, att jag knappt kände personen - min hyresvärd. Så tror jag inte att den personen hade uppskattat så mycket att behöva lägga ut pengar åt mig för hyran. Så funkar det ju inte. Personen hade varit tvungen att hitta någon inneboende som kan betala hyran.

Jag hoppas över allt annat att Lisa kan hitta en ny sambo, innan mars, att det löser sig med allt!
När jag har sagt att jag vill inte göra så mot min Lisa, bara flytta ifrån henne, har jag blivit tillsagd, att det här handlar om min egen överlevnad. Och det är väl så. Det känns verkligen förjävligt att behöva flytta. Men jag måste.
=(


oundvikligt att minnas..


Har ju glömt att skriva om att jag fått jobba lite mer som spanskavikarie! Jane ringde på onsdag kväll o frågade om jag kunde vara vikarie i spanska, på Södervärnsskolan, torsdag och fredag, årskurs 7, 8 och 9.
Fick nummret till spanskaläraren, men jag fick aldrig tag på henne. Hade ju lite frågor att ställa.. så att jag kanske kunnat förbereda mig lite iaf. men nehej.
Jag skulle börja kl 8 på morgonen, (2 lektioner på torsdagen, 4 lektioner på fredagen) Den första jag träffade när jag kom dit var min spanska vikarie, från Säve, hon jobbade tydligen som spanskalärare nu. Kul att känna nån, annars träffade jag  konstigt nog ingen av mina gammla lärare där.

Södervärn, det ser precis likadant ut nu som då.
Därför, så fort jag gick in i skolan, när jag gick upp för trappan, när jag gick i korridoren, dök minnena upp.
Känslan kom tillbaka. Känslan av att vara helt ensam. Alla i klassen som undvek mig, försökte bli av med mig när jag gick efter dom för att jag skulle slippa gå ensam.
Som dom flesta av er säkert redan vet, så blev jag mobbad och utfryst av hela klassen i 8:an och 9:an.

Något jag helst inte vill tänka tillbaka på, bara förtränga.

Det är ju bra att jag nu har lite mer positiva upplevelser med mig därifrån!

Bara en sån sak som att några av elevena som jag hade haft på torsdagen ropade, från långt bort i korridoren: "Heej Angelica!!"
uppskattar jag mycket!

Att bli sedd, att bli upskattad.

Lektionerna var lätta, eftersom dom skulle vara i datorsal och jobba med påbörjade projekt. Och så hade dom fått andra övningar att jobba med. Men det kändes ju ändå kul att kunna vara till lite hjälp iaf, när de behövde hjälp, bl.a. med översättning, uttal och sånt ..!



Top 10!


Messi - världens bästa fotbollsspelare!

 


Fotbollsvärldens mest prestigefyllda utmärkelse – Ballon d'Or

Slutställning:
1) Leo Messi (473 röster)
2) Cristiano Ronaldo (233)
3) Xavi (170)
4) Andrés Iniesta (149)
5) Samuel Eto'o (75)
6) Kaká (58)
7) Zlatan Ibrahimovic (50)
8) Wayne Rooney (35)
9) Didier Drogba (33)
10) Steven Gerrard
(32)