från fotbollskanalen.se

 

läste idag:

 

"Om detta FC Barcelona, som nu gjort nästan 150 mål i alla cuper och ligaspelet, är det bästa i klubbens historia lämnar jag till andra att bedöma. Det är så svårt att jämföra. Fast det kan knappast ha funnits en vassare offensiv än den Barca-kvintett som leds av världens skickligaste lirare: Lionel Messi.
Kvintetten Xavi, Iniesta , Messi, Eto’o och Henry leker fotboll. De skojar fotboll. Och det värsta är att det ser så enkelt ut.

 

Efter i kväll är det lätt att skriva: FC Barcelona är världens bästa lag. Det visade man i Rom . Med eftertryck.
Inte nog med att man stängde ner Manchester United nästan helt och det spelade ingen roll hur Sir Alex Ferguson bytte och ändrade i sitt lag – det gick knappt att skapa chanser – och Barcelona visade att man kan försvarsspel i världsklass. Dessutom ägde Xavi och Iniesta det engelska lagets mittfält och duon serverade anfallarna boll på boll i skarpa lägen.

 

Långa stunder var det en klasskillnad som man sällan ser på denna nivå, där känslan var att Barcelona var en man mer på plan. Eller två man mer? Oavsett i vilket läge bollföraren befann sig så fanns det alltid gott om alternativ, och de få gånger United hade bollen var det tvärtom – inga alternativ.


Okej för att Manchester United inledde kraftfullt och Park kunde ha skickat in returen på Ronaldos tunga frispark efter någon minut, men därefter var det Barcelona som dominerade, kontrollerade, övermannade och bara styrde mot pokalen."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback